佐久間 理英
さくま まさえ
講師
応用栄養学
徳島大学大学院 栄養生命科学教育部人間栄養科学専攻 博士後期課程修了
博士 (栄養学)
血清リン濃度に影響を及ぼす食習慣の解明
調理操作による食品中のリン低減効果の評価
日本栄養食糧学会会員
日本栄養改善学会会員
日本病態栄養学会会員
日本病態栄養学会 会長賞 平成27年1月
(論文)
The effect of various boiling conditions on reduction of phosphorus and protein in meat.
Journal of Renal Nutrition. 25: 504-509, 2015.
(論文)
Nocturnal eating disturbs phosphorus excretion in young subjects: a randomized crossover trial.
Nutrition Journal. 14: 106, 2015.
(論文)
Effects of gender and body weight on fibroblast growth factor 23 responsiveness to estimated dietary phosphorus.
Journal of Medical Investigation. 63(1-2): 58-62, 2016.
(論文)
Availability of 24-h urine collection method on dietary phosphorus intake estimation.
Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. 60(2): 125-129, 2017.
科目名 | 学年 |
---|---|
ファーストイヤーゼミ | 1 |
人間論 | 1 |
応用栄養学I | 2 |
応用栄養学I | 2 |
栄養実習事前・事後演習 | 3 |
応用栄養学III | 3 |
応用栄養学III | 3 |
応用栄養学実習 | 3 |
応用栄養学実習 | 3 |
応用栄養学実習 | 3 |
専門演習 | 3 |
栄養総合演習 | 4 |
卒業研究 | 4 |