Sugiyama 椙山女学園

椙山女学園大学 生活科学部 管理栄養学科

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教員詳細

山田 紀子

山田 紀子

講師

◆担当講義

科目名学年
健康とスポーツの理論(生活)1
ファーストイヤーゼミ1
応用栄養学Ⅰ2
応用栄養学Ⅲ3
応用栄養学実習3
栄養総合演習4
栄養実習事前・事後演習(3年)3
給食運営管理臨地実習(3年)3
専門演習3
栄養実習事前・事後演習(4年)4
給食運営管理臨地実習(4年)4
卒業研究4

◆専門分野

応用栄養学

◆最終学歴

岐阜大学大学院医学系研究科医科学専攻

◆学位

博士(医学)

◆研究業績

(論文)

GLP-1 reduces the migration of hepatocellular carcinoma cells via suppression of the stress-activated protein kinase/c-Jun N-terminal kinase pathway.

Arch Biochem Biophys. 2021 May 30;703:108851.


(論文)

Quercetin suppresses the migration of hepatocellular carcinoma cells stimulated by hepatocyte growth factor or transforming growth factor-α: Attenuation of AKT signaling pathway.

Arch Biochem Biophys. 2020 Mar 30;682:108296.


(論文)

Olive oil polyphenols suppress the TGF-α-induced migration of hepatocellular carcinoma cells.

Biomed Rep. 2019 Jul;1(1):1-5.


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