Sugiyama 椙山女学園

椙山女学園大学 生活科学部 管理栄養学科

  • 学科TOPへ
  • 新着情報一覧
  • 学部サイトへ
  • 学科紹介
  • カリキュラム
  • 教員紹介
  • キャンパスライフ
  • 資格・進路
  • 大学院
  • 入試情報
HOME > 教員紹介 > 及川 佐枝子

教員詳細

及川 佐枝子

講師

◆専門分野

食品衛生学/食品安全学

◆最終学歴

三重大学大学院医学研究科社会医学系衛生学専攻

◆学位

博士(医学)

◆最近の研究テーマ

・食品由来抗酸化物質の安全性および有効性評価に関する研究
・ナノ材料による炎症反応誘導機構の解明
・食事調査による微量栄養素摂取量の解析

◆研究業績

(論文)

Titanium Dioxide Particle Type and Concentration Influence the Inflammatory Response in Caco-2 Cells.(2016)

Int J Mol Sci, 17(4),576. doi: 10.3390/ijms17040576


(論文)

Single- and double-walled carbon nanotubes enhance atherosclerogenesis by promoting monocyte adhesion to endothelial cells and endothelial progenitor cell dysfunction.(2016)

Part Fibre Toxicol, 13(1),54


(論文)

Reduced Coenzyme Q10 Decreases Urinary 8-Oxo-7,8-Dihydro-2'-Deoxyguanosine Concentrations in Healthy Young Female Subjects.(2015)

J Med Food, 18(8), 835-840


(論文)

Zn(II) released from zinc oxide nano/micro particles suppresses vasculogenesis in human endothelial colony-forming cells(2015)

Toxicology Reports, 2 692-701


(論文)

東海地方における住民の野菜購入量の調査 : 野菜摂取量との関連(2015)

椙山女学園大学研究論集,自然科学篇,47,71-80


(論文)

Zinc oxide nanoparticles induce migration and adhesion of monocytes to endothelial cells and accelerate foam cell formation(2014)

Toxicol Appl Pharmacol, 278(1), 16-25


(論文)

Endocrine disruptors found in food contaminants enhance allergic sensitization through an oxidative stress that promotes the development of allergic airway inflammation(2013)

Toxicol Appl Pharmacol, 273(1), 10-18


◆詳細情報はresearchmapへへ

http://researchmap.jp/read0203928/

◆担当講義

科目名学年
ファーストイヤーゼミ1
健康とスポーツの理論(生活)1
食品衛生学2
栄養実習事前・事後演習3
公衆栄養学II3
公衆栄養学実習3
食品安全学3
食品衛生学実験3
専門演習3
栄養総合演習4
卒業研究4

ページTOPへ